Ehdokkaat

Vuonna 2019 Positiivisin helsinkiläinen on kestävän kehityksen asialla ja tämä teema on nostettu vahvasti esille ehdokkaiden valinnassa. 

Ehdokkaat vuoden 2019 positiivisimmaksi helsinkiläiseksi ovat:


Roni Bäck


Minna Halme


Pekka Pouta


Johanna Kohvakka


Marja Hintikka 

Äänestä suosikkiasi tästä


Roni Bäck:

Roni Bäck on ehdokas vuoden positiivisimmaksi helsinkiläiseksi 2019
Roni Bäck on ehdokas vuoden positiivisimmaksi helsinkiläiseksi 2019

Roni Back on Suomen seuratuin YouTube – tähti ja hänen YouTube- videoita on katsottu yli 250 miljoonaa kertaa! Hän luo YouTube- kanavalleen sisältöä, joka laittaa katsojan ajattelemaan samalla viihdyttäen. Hänen missiona on näyttää, että positiivisuus on cool. Hän on Suomalaisten nuorten uudenajan rock- tähti ja kantaa esikuvan viittaa vastuullisesti.

Roni Back on onnistunut omalla tyylillään puhuttelemaan nuoria ja tuomaan heidän keskuuteen myös yhteiskunnallisesti merkittäviä asioita, vaikkakin videoillaan hän pyrkii ensisijaisesti nimenomaan viihdyttämään yleisöään. Hänen tunnetuimpia videoita ovatkin uutiskatsaukset, missä hän kertoo seuraajilleen maailman tapahtumista humoristiseen tyyliinsä.

Sosiaalisessa mediassa on helppo valittaa ja olla negatiivinen, mutta Roni Backin tavoitteena on tehdä somesta positiivsempi paikka omalla esimerkillään.


Minna Halme:

Minna Halme on ehdokas vuoden positiivisimmaksi helsinkiläiseksi 2019
Minna Halme on ehdokas vuoden positiivisimmaksi helsinkiläiseksi 2019

Aalto-yliopiston professori Minna Halme tutkii ja opettaa opiskelijoita ja yrityksiä tekemään innovaatioita, jotka yhdistävät ympäristönsuojelun ja hyvän elämän. How to change the world –kurssillaan Minna valmentaa opiskelijoita yhteiskunnallista hyvää tuottavien yritysten perustamiseen.

Minnan johtamissa tutkimus- ja opetushankkeissa Aallon tutkijat ja opiskelijat ratkaisevat myös kehitysmaissa veden, ruoan, energian ja asumisen puutteita luomalla innovaatioita yhdessä paikallisten ihmisten kanssa. Minna tuo mediassa ja päätöksentekijöiden keskusteluissa aktiivisesti esille tapoja, joilla maapallon säilyminen elinkelpoisena ja hyvä elämänlaatu voidaan yhdistää taloudellisesti kannattavasti.


Pekka Pouta: 

Pekka Pouta_positiivisin helsinkiläinen
Pekka Pouta on ehdokas vuoden positiivisimmaksi helsinkiläiseksi 2019

Pekka Pouta on pitkän linjan telkkumetku, jonka punkhenkinen ote televisiotyöhön ja säätiedotuksiin on viihdyttänyt Suomalaisia jo kohta 30 vuotta. Viimeaikoina itse meteorologia suositummaksi on tosin noussut hänen koiransa Sini.


Johanna Kohvakka: 

Johanna Kohvakka on ehdokas vuoden positiivisimmaksi helsinkiläiseksi 2019
Johanna Kohvakka on ehdokas vuoden positiivisimmaksi helsinkiläiseksi 2019

Johanna Kohvakka on kestävän kehityksen ja kiertotalouden projektien parissa työskentelevä helsinkiläinen. Hän on Suomen ensimmäisen hävikkiruokaravintolan perustaja ja ideoinut mm. Wasted-hävikkileipäoluen, Jätelö-hävikkijäätelön ja Ugly Foods -tuotesarjan, joiden tarkoitus on paitsi pienentää suomalaista ruokahävikkiä ja siten taistella ilmastonmuutosta vastaan, myös saada hauskalla tavalla ihmiset pohtimaan omaa ruokahävikkiään kotikeittiössä.

Viimeisimmän vuoden aikana Kohvakka on vetänyt teollisuuden ruokahävikkiä taklaavaa Smart & Clean -säätiön osaprojektia, suunnitellut panttijärjestelmän laajentamiseen tähtäävän kokeilun, toiminut neuvonantajana Kyproksen ympäristöministeriössä sekä kirjoittanut kirjan ”Hyvä, paha muovi – vähennä viisaasti”.


Marja Hintikka:

Maria Hintikka on ehdokas vuoden positiivisimmaksi helsinkiläiseksi 2019
Marja Hintikka on ehdokas vuoden positiivisimmaksi helsinkiläiseksi 2019

Marja Hintikka on 40-vuotias toimittaja ja kolmen lapsen äiti, joka on viime vuodet purkanut pölyttynyttä äitimyyttiä, ja nostanut perhe-elämää ja vanhemmuutta yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Marja on heittäytynyt TV-ruudussa, suorassa lähetyksessä, milloin pakkosyötettäväksi , milloin ammatti-roastaajan pilkkaamaksi ja vapaaottelijan telottavaksi ravistellakseen vallitsevia normeja ja herättääkseen ihmiset ajattelemaan.

Marjan oma, perhe-elämän iloja ja suruja käsittelevä talk show ”Marja Hintikka LIVE” palkittiin maan parhaana keskusteluohjelmaan Kultaisella Venlalla. Tämän jälkeen Marja kutsuttiin kahden ministerin toimesta suunnittelemaan uutta kansallista lapsistrategiaa, jonka maan uusi hallitus on nyt kirjannut hallitusohjelmaansa. Marjan unelmissa päiväkodit ja senioritalot sijaitsevat samoissa talokomplekseissa, jotta hiipuva sukupolvien välinen dialogi saadaan uuteen loistoonsa. Marja ajaa työssään Suomea uuteen yhteisölliseen suuntaan, jossa ihmiset kokisivat merkityksellisyyttä ja yhteyttä toisiinsa läpi elämän. Marja ei pelkää laittaa persoonaansa likoon muutoksen jouduttamiseksi, ja hän on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija niin TV-ruudussa kuin sosiaalisessa mediassakin.

Viime syksynä Marja koetteli omia rajojaan Tanssii tähtien kanssa ohjelmassa perheenäidin vähillä yöunilla, ja pääsi parhaana naisena semifinaaliin parinsa Matti Puron kanssa. Ohjelmasta Marjaan syötti rakkaus tanssiin, ja hän jatkaa harjoittelua viikoittain, tavoitteenaan osallistua jonain päivänä kilpatanssin ProAm-kisoihin.
Marja rakastaa hassuja eläimiä, lapsia ja yllättäviä kohtaamisia. Hänen lempiruokaansa on imelletty perunasoselaatikko, jota Marja on opetellut tekemään kahdeksan vuotta, ja nyt se on vihdoin priimaa.

Äänestä suosikkiasi tästä